Kunstlab

Ontdek, leer en maak in een programma van vijf weken de mooiste dingen.

Welkom in mijn KunstLab!

Aan de slag

Aan de slag in de leukste broedplaats van Leeuwarden: De DOAS. Als jonge kunstenaar kan je om de week op de woensdagmiddag of elke zondagmiddag creatief aan de slag.

In blokken van totaal vijf bijeenkomsten gaan we werken met diverse materialen. Of het nou schilderen, tekenen, collage of een mix van alles, het maakt niet uit.

In een doorlopend programma gaan we aan de hand van de grote kunstenaars van vroeger en nu werken aan onze eigen kunstwerken.

mixen door elkaar

Houd je kind van tekenen maar heeft het nog nooit met houtskool gewerkt of met echte inkt? Welk effect heeft van verf uit de spuitbus, of hoe maak je een mix tussen een magazine en tekenen?

In het KunstLab mixen we de hele boel lekker door elkaar. Dat noemen we Mixed Media. Maar ook pakken we de grote kunstenaars er bij en kijken we naar hun werk. Hoe kunnen we zelf zoiets tofs maken?

Image

niet binnen de lijntjes

Juist niet binnen de lijntjes kleuren… Daar houden wij van. Soms gedachteloos en zonder rem starten aan een nieuw werk. Intuïtief tekenen noemen we dat.

Dat gaan we, als jouw kind het programma gaat volgen, leren. Mooie dingen maken zonder regels. Min of meer bepaalt het kind tenslotte hoe het kunstwerk eruit gaat zien. Ik stuur aan en leg uit. Laat ze kennis maken met de diverse materialen en methodes en maak lessen op basis van ‘echte’ kunstenaars.

Aanmelden

Via het contactformulier kan je je aanmelden voor het programma aan het KunstLab. Om de week, op de woensdagmiddag, zijn er dan in totaal vijf bijeenkomsten. KunstLab is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er is ook een groep op de zondag. Kijk in welke groep jouw kind kan deelnemen.

Woensdag en zondagmiddag

Schikt de woensdagmiddag niet? De mogelijkheid is om in een later stadium de zaterdagmiddag of zondagmiddag te plannen. Deze kan doorgaan bij minimale bezetting van de groep van 4 kinderen. Zie onderstaande eerste planning voor de twee groepen.


 • Creatief

  Leer de verschillende materialen en mogelijkheden.

 • Leerzaam

  Maak een Mondraan of Esscher of leer de beginselen van beeldhouwen.

 • Leuk

  We maken het met z’n allen leuk!

Nog even dit

Nog wat huishoudelijke mededelingen.  Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Na betaling van de factuur is deelname aan KunstLab definitief. Om de week is de woensdagmiddag de vaste middag.

Deze gaan starten bij minimale deelname van 4 jonge kunstenaars. Maximaal kunnen per reeks van vijf bezoeken 6 kunstenaars zich aanmelden.

Na de vijf eerste bezoeken kan men besluiten om nog een keer deel te nemen of te stoppen. Kan je een keer niet dan haak je een week later weer aan.

De eerste les is trouwens gratis en kan je zien als een test…

Materiaal

Elke jonge kunstenaar ontvangt een schetsboek waar ook thuis kleine opdrachten in kan worden gemaakt. Een set potloden, fineliner en een gum. Voor de rest zijn alle materialen zoals canvas, houten panelen, verf etc. inbegrepen. Deze ontvangt men op de dag zelf.

Koffiehoek

De DOAS heeft beneden in de hal een koffiehoek*. Daar kunnen ouders/verzorgers eventueel koffie nemen met wat er bij naar keuze. Het is niet de bedoeling dat ouders/verzorgers tijdens de activiteiten in het KunstLab aanwezig blijven. Even kijken kan natuurlijk altijd….

*Zolang de verbouwing aan het restaurant er is zal deze in het weekend niet open zijn.

bekijk het actuele schema

Geef bij je aanmelding aan om welke groep het gaat. Na aanmelding ontvang je een factuur met betaallink. Na betaling is er een plek in het KunstLab gereserveerd. 

 

woensdagmiddag groep 06-01

Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Van 14:30 uur tot 16:00 uur.

 • 01 juli
 • 15 juli
 • 29 juli
 • 12 augustus
 • 26 augustus

Zondagmiddag groep 09-01

Voor kinderen vanaf 9.

Van 15:00 en 16:30 uur.

 • 12 juli
 • 19 juli
 • 26 juli
 • 2 augustus
 • 9 augustus