Kunstlab

Ontdek, leer en maak in een programma van vijf weken de mooiste dingen.

Welkom in het KunstLab!

Aan de slag

Aan de slag in de leukste broedplaats van Leeuwarden: De DOAS. Als jonge kunstenaar kan twee keer per maand op de vrijdagmiddag creatief aan de slag.

In blokken van totaal vijf bijeenkomsten gaan we werken met diverse materialen. Of het nou schilderen, tekenen, collage of een mix van alles, het maakt niet uit.

In een doorlopend programma gaan we aan de hand van de grote kunstenaars van vroeger en nu werken aan onze eigen kunstwerken.

mixen door elkaar

Houd je kind van tekenen maar heeft het nog nooit met houtskool gewerkt of met echte inkt? Welk effect heeft van verf uit de spuitbus, of hoe maak je een mix tussen een magazine en tekenen?

In het KunstLab mixen we de hele boel lekker door elkaar. Dat noemen we Mixed Media. Maar ook pakken we de grote kunstenaars er bij en kijken we naar hun werk. Hoe kunnen we zelf zoiets tofs maken?

Image

niet binnen de lijntjes

Juist niet binnen de lijntjes kleuren… Daar houden wij van. Soms gedachteloos en zonder rem starten aan een nieuw werk. Intuïtief tekenen noemen we dat.

Dat gaan we, als jouw kind het programma gaat volgen, leren. Mooie dingen maken zonder regels. Min of meer bepaalt het kind tenslotte hoe het kunstwerk eruit gaat zien. Ik stuur aan en leg uit. Laat ze kennis maken met de diverse materialen en methodes en maak lessen op basis van ‘echte’ kunstenaars.

Aanmelden

Via het contactformulier kan je je aanmelden voor het programma aan het KunstLab. Elke vrijdagmiddag en er zijn totaal vijf aaneengesloten bijeenkomsten. KunstLab is geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Vrijdagmidag

We werken in kleine groepen van max. 6 kinderen. Meld je op tijd aan, want vol=is vol. Na vijf weken besluit je om door te gaan of te stoppen.


 • Creatief

  Leer de verschillende materialen en mogelijkheden.

 • Leerzaam

  Maak een Mondraan of Esscher of leer de beginselen van beeldhouwen.

 • Leuk

  We maken het met z’n allen leuk!

Nog even dit

Nog wat huishoudelijke mededelingen.  Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Na betaling van de factuur is deelname aan KunstLab definitief. Elke vrijdagmiddag gaan we aan de slag in het KunstLab.

Deze gaan starten bij minimale deelname van 4 jonge kunstenaars. Maximaal kunnen per reeks van vijf bezoeken 6 kunstenaars zich aanmelden.

Na de vijf eerste bezoeken kan men besluiten om nog een keer deel te nemen of te stoppen. Kan je een keer niet dan haak je een week later weer aan.

De afgenomen vijf lessen moeten binnen 8 weken worden bezocht. Een keer overslaan is dus mogelijk, maar is niet aan te bevelen omdat er soms een overlappend programma is. Op een later moment instromen kan alleen als maximale bezetting niet hoger is dan 6 kinderen.

Materiaal

Elke jonge kunstenaar ontvangt een schetsboek waar ook thuis kleine opdrachten in kan worden gemaakt. Een set potloden, fineliner en een gum. Voor de rest zijn alle materialen zoals canvas, houten panelen, verf etc. inbegrepen. Deze ontvangt men op de dag zelf.

Koffiehoek

De DOAS heeft beneden in de hal een koffiehoek*. Daar kunnen ouders/verzorgers eventueel koffie nemen met wat er bij naar keuze. Het is niet de bedoeling dat ouders/verzorgers tijdens de activiteiten in het KunstLab aanwezig blijven. Even kijken kan natuurlijk altijd….

*Zolang de verbouwing aan het restaurant er is zal deze in het weekend niet open zijn.

bekijk het actuele schema

Geef bij je aanmelding aan welke datum je wil starten.  Indien er nog plek is dan vermeld ik dat in de bevestiging. Als de groep al vol is dan kan ik je op de lijst zetten en zodra er plek ik neem ik contact met je op.  Na aanmelding ontvang je een factuur met betaallink. Na betaling is er een plek in het KunstLab gereserveerd.

vrijdagmiddag

Voor kinderen vanaf 8 jaar tot 12 jaar. 
Van 15:30 uur tot 17:00 uur.

(Inloop is vanaf 15:00 uur)

16 oktober 
23 oktober 
30 oktober 

06 november 
13 november 
20 november 
27 november 
04 december 
11  december 
18 december 

Aanmelden kan door midel van onderstaand formulier
Je ontvangt dan nadere info en factuur.


  FactuurPin